Ultimate Frisbee

Inleiding

Ultimate frisbee is een dynamische en spectaculaire sport waarin teams snel moeten inspelen op de tegenstander en voortdurend hun strategie moeten aanpassen. Er wordt meestal gespeeld in gemengde teams en fairplay is erg belangrijk; er wordt zonder scheidsrechter gespeeld. Op het gras wordt ultimate 7 tegen 7 gespeeld, op het strand en indoor 5 tegen 5.
Een frisbeeveld is een langwerpig veld met twee eindzones. Je scoort punten door in die eindzones de schijf (frisbee) te vangen. Omdat de speler met de schijf niet mag lopen moet zijn team voortdurend in beweging blijven om vrij te komen. Het verdedigende team probeert de schijf te onderscheppen en in de tegenaanval te gaan.
Ultimate frisbee is een snelle sport en kan bij MUG op verschillende niveaus beoefend worden. Er lopen studenten rond die sinds kort met de sport begonnen zijn, maar er zijn ook spelers die al sinds jaar en dag frisbee spelen. Kortom, MUG is van alle markten thuis.
Geschikt voor jongens en meisjes.

Aanbod

De jeugd traint elke vrijdagavond van 18:30 tot 20:00. Van Oktober t/m maart trainen zij binnen (Doelenplein 1), daarna gaan ze weer buiten trainen (Sportveld tegenover ijsbaan). 
Leeftijdscategorie: 9-15 jaar
Kosten: geen

Ze kunnen zich aanmelden door een mailtje te zenden naar contact@frisbeehaarlem.nl

Aanmelden kan door een mailtje te zenden (zie contactgegevens hieronder). Vermeld in de mail je naam, leeftijd en dat je via JeugdSportPas mee komt doen. Je krijgt dan de juiste trainingstijden door.

Contact

Haarlemse Frisbeevereniging MUG