Waterpolo

Inleiding

Wil je een sport ….

Die snel en spectaculair is?
Waar je lekker bezig bent?
Je met een team van meerdere leeftijdsgenootjes samenspeelt?
Waar je een goede conditie en een goede techniek nodig hebt?
Waar je altijd bij kunt zwemmen?
Waar je niet alleen sterk moet zijn, maar ook slim?

Dan is waterpolo een sport voor jou!

Waterpolo is een actieve en intensieve teamsport die in het water wordt gespeeld. Internationaal behoren vooral de Nederlandse waterpolodames maar ook de Nederlandse waterpoloheren tot de top van de wereld!. Waterpolo wordt door de volwassen gespeeld in een 30 meter bad met 7 man in een team, waarvan eentje de keeper is. Met de bal moet binnen 30 seconden in een aanval worden gescoord door hem in het doel van de tegenstander te krijgen. De bal mag daarbij niet onder water en niet met twee handen worden vastgepakt. De jongste hebben een kleiner bad, een kleinere bal en minder regels, zodat het spelplezier ook voor hun optimaal is.

Voor waterpolo heb je een goede zwemconditie nodig, maar je moet ook behendig en balvaardig zijn. Allemaal kwaliteiten die wij jou kunnen leren bij DWT. De trainingen bestaan voor grofweg de helft uit zwemoefeningen om conditie en zwemtechniek te verbeteren. De andere helft zijn we bezig met de bal of met oefenpartijtjes. Het wedstrijdseizoen duurt van september tot en met april en in deze periode speel je vaak op zaterdag (niet in de weekenden rond de schoolvakanties) één wedstrijd tegen een ander team uit de regio. We nodigen je van harte uit om onze jeugdteams te komen versterken!

Aanbod

Deze cursus bestaat uit 4 lessen en kan op elke moment worden gestart!

Dag, tijd en leeftijd:
dinsdag van 18.30 - 19.30 uur voor jongens en meisjes van 8 - 12 jaar
zondag van 18.30 - 19.30 uur voor jongens en meisjes van 6 - 12 jaar

Locatie: Zwembad Het Boerhaavebad, Kadijklaan 1, 2035 LD Haarlem (dinsdag via de hoofdingang en op zondag via het clubhuis van DWT aan de zijkant van het zwembad)
Kosten: 4 gratis lessen
Kledingadvies: je hoeft alleen een zwembroek en een handdoek mee te nemen. Als je snel last hebt van chloorogen, kan een zwembrilletje ook handig zijn

Proeftraining:
Zin om het te proberen. Dat kan 4 keer zonder kosten bij DWT! Aanmelden kan door een mailtje te zenden (zie contactgegevens hieronder). Vermeld in de mail je naam, leeftijd, op welke dag je mee wilt sporten en dat je via JeugdSportPas mee komt doen.

Contact

Facebook