Acrobatiek/Acrogym

Inleiding

Iedereen zal weleens vol bewondering hebben gekeken hoe acrobaten in het circus zwaaien aan de trapeze, op elkaars schouders en benen springen en menselijke torens bouwen.

De sport Acrobatiek:
Acrobatiek is een sport waarbij je met 1 of meerdere personen samenwerkt zodat er een menselijk bouwwerk ontstaat. Alles valt of staat met evenwicht. De mogelijkheden van de trucjes zijn onbeperkt. Balanceren, klimmen, springen, gooien, vangen. Steeds zoek je met je partner naar een manier waarbij je zo min mogelijk kracht en zoveel mogelijk elkaar gebruikt. Vertrouwen en veiligheid staan altijd voorop. Iedereen is welkom. Met of zonder ervaring.

De sport Acrogym:
Acrogym is een sport variant van acrobatiek. Het is een combinatie tussen turnen en acrobatiek. Zo zijn er ook acrogymwedstrijden bij de KNGU. Daar worden oefeningen op muziek uitgevoerd met choreografie, dans, muziek, individuele elementen en ook dus acrobatische elementen. Het doel van acrogym is dus niet het publiek vermaken (zoals bij acrobatiek), maar een zo hoog mogelijke score halen bij de jury voor de oefening. In de lessen zullen we naast de acrobatische elementen van de acrobatiek ook regelmatig de individuele elementen (zoals radslag, loopsprongen, handstanden) aan bod laten komen.

Aanbod

Een cursus bestaat uit 4 lessen en start (bijna) wekelijks!

Dag en tijd: maandag van 16.30 - 17.30 uur (wanneer je lid wordt, train je langer)
Leeftijd: 7 - 18 jaar jongens en meisjes
Locatie: Gymzaal, Duitslandlaan 9, 2034 BC Haarlem
Kosten: 4 gratis lessen
Kledingadvies: sportkleding en sportschoenen

Aanmelden kan door een mailtje te zenden (zie contactgegevens hieronder). Vermeld in de mail je naam en leeftijd en dat je via JeugdSportPas mee komt doen.

Contact

Video