Sportfonds 18+

Inleiding

Voor wie is het Sportfonds 18+bedoeld?
Dit fonds is bedoeld voor inwoners van Haarlem, van 18 jaar of ouder, met een HaarlemPas die graag willen sporten.
De HaarlemPas wordt naar een deel van de inwoners van Haarlem met een minimum inkomen automatisch verstuurd in januari. Tevens kunnen inwoners met een bijstandsuitkering de HaarlemPas aanvragen bij de Gemeente Haarlem.

Wat houdt het Sportfonds 18+ in?
Inwoners van Haarlem van 18 jaar en ouder met een HaarlemPas kunnen een eenmalige bijdrage van maximaal €100,- ontvangen als ze lid willen worden van een vereniging/organisatie uit het aanbod op de website www.bewegen50plus.nl. Het aanbod voor 18+ moet nog gevuld worden maar voorlopig kan men terecht bij verenigingen en organisaties op de 50+ site die ook 18+ aanbod hebben. Dit geldt voornamelijk voor de sportverenigingen en sportscholen.

Hoe kan men in aanmerking komen voor deze bijdrage?
Indien men in bezit is van een HaarlemPas kijk dan dus op de website www.bewegen50plus.nl of er een sportvereniging of sportschool is die de sport naar keuze aanbiedt. Als de sportvereniging of organisatie voor 18+ de sport aanbiedt dan kan men kennismakingslessen gaan volgen.
Indien de kennismakingslessen - kosten €2,50 voor 4x - bevallen en men lid wil worden, dan meldt de deelnemer dit bij de sportvereniging of organisatie. Dan zorgt de deelnemer dat er een kopie van zijn/haar HaarlemPas bij SportSupport terecht komt (via de post of mail).
De vereniging/organisatie krijgt dan de financiële vergoeding van maximaal €100,- en de deelnemer betaalt het restbedrag van de contributie aan de vereniging/organisatie.
NB: soms biedt de organisatie/vereniging ook nog eens 10% extra korting op het lidmaatschap. Dit wordt dan bij de desbetreffende sport vermeld in de gids.

Note: Het bedrag dat in het Sportfonds 18+ zit is niet oneindig, dus op=op en wie het eerste komt, het eerste maalt.